Patelnia głęboka indukcja 20CM struktura plastra miodu HEXAGONAL HYBRID
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
ZILAN HEXAGONAL HYBRID
PATELNIA ZILAN z powłoką HEXAGONAL HYDRID o pojemności 1L i średnicy 20CM posiada wytrzymałą, odporną na zarysowania powłokę o strukturze PLASTRA MIODU, dzięki której temperatura jest równomiernie rozprowadzana po powierzchni naczynia, a podczas gotowania nie przywierają do niej potrawy. Komponenty wykorzystane do stworzenia wszystkich naczyń ZILAN HEXAGONAL HYDRID nie wpływają na smak i zapach potraw.
✔ HYBRYDOWA WIELOWARSTWOWA KONSTRUKCJA TRI-PLY
Garnki i patelnie ZILAN posiadają hybrydową konstrukcję TRI-PLY: stal nierdzewna - aluminium - stal nierdzewna. Trójwarstwowa budowa zapewnia niezwykłą TRWAŁOŚĆ I ODPORNOŚĆ NA USZKODZENIA, dzięki czemu naczynia służą długie lata.
- STAL NIERDZEWNA KLASY SPOŻYWCZEJ
- RDZEŃ Z CZYSTEGO ALUMINIUM
- STAL NIERDZEWNA KOMPATYBILNA Z INDUKCJĄ
Ogromną zaletą takiej konstrukcji jest doskonałe przewodzenie i efektywne utrzymanie ciepła podczas gotowania. Dzięki niej powierzchnia osiąga pożądaną temperaturę w bardzo krótkim czasie (60 s do 200°C). Hybrydowa, wielowarstwowa konstrukcja zapewnia najbardziej efektywne przewodnictwo ciepła.
✔ BEZ PRZYWIERANIA I SZOROWANIA
Powierzchnia funkcyjna w technologii HEXAGONAL HYDRID posiada wyjątkową strukturę PLASTRA MIODU. Jest to kompozycja wypustek ze stali nierdzewnej oraz wklęsłej powierzchni pokrytej powłoką zapobiegającą przywieraniu.
Dzięki temu rozwiązaniu tłuszcz, przyprawy czy resztki potrawy NIE PRZYWIERAJĄ DO NACZYNIA, a gotowanie staje się łatwiejsze i przyjemniejsze. Mycie zajmuje mniej czasu i wymaga niewielkiej ilości wody czy detergentu.
PRZYPALONY OBIAD? NIGDY WIECEJ!
✔ TRWAŁOŚĆ NA LATA
Długotrwała, odporna na uszkodzenia powłoka HEXAGONAL HYDRID pomaga CHRONIĆ NACZYNIE PRZED ZARYSOWANIEM nawet podczas używania ostrych przyborów kuchennych, na przykład szpatułek, czy szorstkich gąbek do mycia.
✔ NA MINALNEJ ILOŚCI TŁUSZCZU
Garnki i patelnie ZILAN HEXAGONAL HYDBRID to nie tylko nowa jakość gotowania, ale również wielki krok w stronę zdrowego odżywiania.
Przygotowanie potraw jest DUŻO SZYBSZE, dzięki hybrydowej budowie korpusu naczyń, zwłaszcza jej aluminiowemu komponentowi. Ma to ogromne znaczenie, szczególnie podczas smażenia. „Skórka” zamyka się szybciej, zatrzymując soki i nie przepuszczając tłuszczu w głąb smażonej potrawy.
Dodatkowo, dzięki powłoce zapobiegającej przywieraniu przyrządzanie posiłków odbywa się przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu. Potrawy pozostają smaczne, a jednocześnie ZDROWE I DIETETYCZNE – ograniczasz kalorie oraz powstawanie szkodliwych substancji.
✔ W TROSCE O ZDROWIE I ŚRODOWISKO
Wybierając naczynia serii ZILAN HEXAGONAL HYDBRID nie tylko OSZCZĘDZASZ ENERGIĘ I WODĘ w swoim domu, ale i przeciwdziałasz emisji niebezpiecznych związków.
Materiał, z którego wykonana jest zapobiegająca przywieraniu powłoka NIE ZAWIERA SZKODLIWYCH PFOA i PFOS, które zakwalifikowane są do grupy związków trwale zanieczyszczających wody i grunty oraz do grupy związków mających wpływ na rozwój chorób układu hormonalnego oraz chorób płuc.
Wiele patelni i garnków dostępnych na rynku posiada powłokę zapobiegającą przywieraniu, której uszkodzenie sprawia, że naczynie nie nadaje się już do użycia, gdyż do pokarmów przenikają wymienione powyżej szkodliwe substancje. ZILAN HEXAGONAL HYDBRID stanowi zatem korzystny dla zdrowia wybór.
✔ PEŁNIA SMAKU
Tworząc posiłki w naczyniach ZILAN HEXAGONAL HYDBRID zachowujesz doskonały smak i aromat potraw, ciesząc się pełnią wrażeń zmysłowych.
Sprawdzą się w każdym domu i restauracji, można w nich gotować na każdej kuchence, gazowej, elektrycznej, ceramicznej, halogenowej czy indukcyjnej. Naczynia mogą być myte w zmywarce.
DANE TECHNICZNE:
- SREDNICA: 20CM
- POJEMNOŚĆ: 1,0L
- POKRYWKA: NIE
- POWŁOKA: ZILAN HEXAGONAL HYDBRID
- KORPUS: TECHNOLOGIA TRI-PLY
- INDUKCJA: TAK
- MYCIE W ZMYWARCE: TAK
⬜ CERTYFIKAT: CE
* Przed pierwszym użyciem
Przed pierwszym zastosowaniem garnka lub patelni marki ZILAN HEXAGONAL HYDBRID zaleca się staranne umycie zarówno naczynia, jak i pokrywki przy użyciu ciepłej wody i detergentu do naczyń. Cel tego działania to eliminacja wszelkich substancji ochronnych nałożonych na produkty w trakcie ich produkcji oraz transportu.
Dodatkowo, przed pierwszym użyciem, konieczne jest "przepalenie" nowo zakupionego garnka lub patelni. Proces ten obejmuje podgrzewanie naczynia na średnim ogniu z dodatkiem łyżeczki oleju (preferowany jest olej roślinny), przez mniej więcej dwie minuty. Następnie, naczynie należy zdjąć z palnika i dokładnie umyć. Taka procedura ma na celu wzmocnienie powierzchni naczynia, czyniąc ją bardziej odporną na zarysowania.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.